Niet alleen zadels, ook alle accessoires!

Zit er iets tussen wat jij nodig hebt? Stuur dan gerust een berichtje!

Alles waarmee het zadel zo goed mogelijk past

Singel

Een singel zorgt ervoor dat het zadel goed op het paard blijft liggen. Er zijn singels in verschillende soorten, vormen en materialen. Denk aan leer of neopreen singels. Een anatomische singel is aan te raden bij gevoelige paarden, het zorgt voor een stabielere ligging en laat het paard gemakkelijker bewegen onder het zadel.

Waar moet je op letten? Zorg dat de lengte van de singel goed aansluit bij het paard, zodat er geen schuurplekken kunnen ontstaan. Dat betekent dat er maar een heel klein beetje speling in de singellengte mag zijn. Dit omdat de lichaamsbouw van jouw paard kan veranderen door bijvoorbeeld training, verandering van seizoenen of andere invloeden van buitenaf. Meet dus goed de gaatjes op de singelstoten waar de gespen van de singel moeten komen.

Let er bij het aansingelen op dat je deze niet te strak trekt, maar probeer links en rechts gelijkmatig aan te singelen. Zit een singel niet goed, dan beweegt het paard minder makkelijk onder het zadel. Zit de singel te strak, dan is het niet fijn voor het paard. Zit de singel te los, dan blijft zadel niet goed op de rug liggen. Je moet hier dus voor de gulden middenweg gaan.

Weet je niet helemaal zeker of de singel goed zit? Laat dan de zadelmaker/-passer een keer goed naar je zadel kijken.

Welke singel past het beste bij jouw paard? Stuur gerust een berichtje voor persoonlijk advies!

Hulp nodig bij het vinden van de juiste accessoires?

Ik denk graag met je mee om te zorgen dat alles bijdraagt aan optimaal rijcomfort voor jou en jouw paard. Van stijgbeugel tot singel. Wil je iets bestellen? Of wil je ergens meer over weten? Stuur me een berichtje, ik help je graag!