Waarom ben ik zadelspecialist geworden?

Dieren hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Maar mijn moeder is degene die mijn liefde voor paarden heeft aangewakkerd. Sinds mijn achtste rijd ik zelf paard. Ik ben begonnen op de manege, op mijn negende kreeg ik mijn eerste pony en op mijn twaalfde mijn eigen paard.

Naast dat ik actief ben in de dressuur-, springen- en eventing sport, heb ik van de zorg voor paarden zelfs mijn dagelijks werk kunnen maken. Afgelopen jaren heb ik gewerkt als stalmedewerker en stalruiter en heb ik kennis mogen maken met alle aspecten van paardenverzorging.

Maar waar ik tegenaan liep, was dat ik niet goed wist bij wie ik terecht kon toen ik mijn zadels wilde laten nakijken. Toen ontstond het idee om de opleiding voor zadelmaker zelf te gaan volgen.

Paard, ruiter en zadel perfect in balans

Mijn doel is om paard en ruiter samen verder te helpen in hun ontwikkeling met een goed passend zadel. Een zadel is tenslotte de verbinding tussen die twee en daarmee de basis voor paard en ruiter.

In 2016 volgde ik de opleiding Zadelfitter en in 2017 heb ik de opleiding Zadelmaker gevolgd. Ik ben zelfstandig MSFC gediplomeerd zadelpasser en -maker. MSFC staat voor Master Saddle Fitting Consultant en is een Europees erkende titel.

Daarnaast volg ik regelmatig cursussen, zodat ik altijd beschik over de laatste kennis en inzichten. Sinds 2020 ben ik ook aangesloten bij Vereniging van Zadel- & Tuigdeskundigen (VZTD).

Neem nu contact op

Wil je een afspraak maken voor een zadelpasconsult?

Neem gerust contact op, ik help je graag!